Document Actions
logo museo napolibeniculturali
Fondazioni

Stemma della FondazioneMe një vendndodhje në zemrën e qytetit antik , në  pallatin me stil të 1600-tës ky muze është fyti i vullnetit të baronit Ettore Pomarici Santomasi esponenti i fundit mashkull i familjes i cili me një gatishmëri specifike të trashëgimisë pas vdekjes së tij në dhjetorin e 1917,  ai la në trashëgim Qytetin e Gravinës. Fondazioni me Emrin e tij dhe ngritur në Entin Moral në 1920 me vendimin .n° 1761 të datës  28/11/1920, ka marrë formë nga Muzeu i  Museo-Pinacotek-ës-Bibliotekës-Arkivit Historik dhe nga një Shoqëri e Zgjeruar Bujqësore. Vizita në shtëpinë muze e ruajtur në mnëyrë të vecantë në aparatet dekorative dhe në mobilimin antik origjinal  jep mundësinë që të realizosh një “zhtytje” në dimensionin historik të kohës dhe të jetosh një pjesë të jetës së fisnikëve të provincës .

Për më tepër

Seksionet

Eshte e pamundur ti shmangesh efektit te mrekullueshem qe ndjen kur viziton sallat e Pallatit Pomarici Sezione Archeologica (interno3)Santomasi. Vizita ekspozuese ne brendesi te Pallatit ka per qellim ti ofroje vizitorit nje panorame te pasur me deshmi historiko-artistike nga lashtesia, e perbere nga koleksioni Pomarici Santomasi si dhe dhurimet apo blerjet e bera nga Enti me kalimin e viteve.

Për më tepër

Vizitat Tematike

Affresco (particolare)Seksioni dedikuar tematizmave i ofron vizitorit virtual mundesine per te thelluar njohjen me objektet artistike te paraqitura, sipas kendveshtrimeve te ndryshme. Tematizmat jane krijuar jo vetem midis objekteve te Fondacionit Pomarici Santomasi, por dhe midis objekteve te muzeve qe jane te lidhur me rrjetin CCHNET.

Për më tepër
« Shkurt 2018 »
Di Mo Ma En Fr Sh
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri